Preview: Rolls-Royce Drophead Coupe Waterspeed Collection

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe Bespoke Waterspeed Collection
Bespoke is het recentste toverwoord van Rolls-Royce, op het Autosalon van Genève komen ze namelijk met de unieke Phantom Drophead Coupe Waterspeed Collection.

Op nieuwe koetswerkvarianten van de Rolls Royce Wraith of Ghost is het nog een even wachten, dus moeten de prestigieuze heren uit Goodwood iets anders uit de toverhoed weten te halen voor het komende Autosalon van Genève. Hun Bespoke personaliseringsdivisie doet het de laatste tijd meer dan goed en daarom zullen ze in 2014 nog een hele reeks special editions onthullen. De laatste tijd zagen we een sterke voorkeur voor de Ghost als basismodel, maar na de reguliere Phantom en de Phantom Coupé komen ze nu met een gelimiteerde editie op basis van de dakloze Drophead Coupe!

Slechts 35 Rolls Royce Drophead Coupe Waterspeed Collection exemplaren zullen van de band rollen in de productiefaciliteit op het Britse platteland. Als inspiratiebron werd de historische prestaties van Sir Malcolm Campbell genomen. Deze Brit verbrak in de jaren ’30 het snelheidsrecord met een boot op het prachtige Lago Maggiore met een motor van Rolls Royce’ makelij. Zijn boot kreeg de Bluebird naam, niet verwonderlijk dat de Bespoke Waterspeed Collection wagens ook een blauwe koetswerkkleur meekrijgen. Daarnaast krijgen we terug een bijzonder samenspel van de meest kwalitatieve materialen zoals hoogwaardig leder, strikt geselecteerd hout en prachtig geborsteld aluminium.

Motorisch verandert er weinig naar goede Bespoke normen, een Rolls rijder is dan ook op zoek naar comfort en niet per sé naar sportieve aspiraties. Maar neem dat laatste alvast met een stevige korrel zout, de 6.8-liter V12 levert net geen 500 pk en 720 Nm koppel waarmee de 2,6 ton wegende cabrio in slechts 6 seconde voorbij 100 km/u weet te geraken. Een theoretisch verbruik van 17 liter benzine per 100 km en een CO2 uitstoot van 375 g/km zal de vermogende eigenaars worst wezen, de basisprijs van een Rolls Royce Drophead Coupe start net onder het half miljoen euro.

Extra informatie en meer foto’s van deze snelle yacht verwachten we net voor de start van het Autosalon van Genève begin maart, naar goede gewoonte bezorgen we jullie ook een setje foto’s live vanop de beursvloer!

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe Bespoke Waterspeed Collection

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...