Nieuwe Skoda Fabia als concept in Geneve

Skoda Fabia Concept Geneve 2014
Het productiemodel zien we vermoedelijk pas in Parijs, maar een conceptversie van de nieuwe Skoda Fabia is al aan Genève gegund.

Het is al eventjes geleden dat de Skoda Fabia een grondige wijziging onderging, bij toeval ook nog de eerste auto die ondergetekende ooit voor GroenLicht aan de tand voelde. In Genève zou Skoda volgens de laatste berichten een opvolger voorstellen in conceptgedaante om dan in september te Parijs de productieversie voor te stellen.

Welk platform de nieuwe Skoda Fabia krijgt zagen jullie al blindelings aankomen, maar het belangrijkste is dat de Fabia vooral langer en breder wordt dan zijn voorganger. Dit met vanzelfsprekend gunstige gevolgen voor de ruimte binnenin en het bagagevolume.

De aandrijving van de nieuwe Fabia zal met verscheidene TSI- en TDI-motoren ook geen verrassing vormen. Helaas kregen we reeds te horen dat een RS-versie niet meer tot de plannen behoort. Toch zou de nieuwe Fabia trekjes krijgen van de huidige S2000 rallywagen en zouden enorme connectiviteitsmogelijkheden het jeugdig karakter van de stadswagen in de verf zetten. (Via: Autocar)

Rijtest Skoda Fabia Combi RS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...