AMG behaalde een verkooprecord in 2013

Rijtest: Mercedes A45 AMG
Met maar liefst 32.000 verkochte AMG’s beleefden de Duitsers een topjaar!

De spierballendivisie van Mercedes beleeft drukke tijden. Niet enkel werden er een hoop nieuwe Mercedessen gebouwd in 2013 die allen een krachtige AMG variant moeten krijgen, de downsizing in het gamma opent ook een resem nieuwe mogelijkheden. Zo kreeg niet enkel de hippe A-Klasse een A45 AMG uitvoering, ook de CLA en de nieuwe GLA krijgen die 360 pk sterke viercilinder in het vooronder. Aan de top van het segment vinden we naast een final edition van de SLS AMG ook nog krachtige limousines en gekke terreinridders.

Voornamelijk de Amerikanen lijken de weg te vinden naar Affalterbach om hun Ster te voorzien van een krachtkuur, in 2013 werd er daar een stijging van 20% opgetekend. Iets dichter bij huis werd er nog een stevige groeimarkt (her)ontdekt, in Groot-Brittannië verkocht AMG maar liefst 40% meer dan in 2012. Op de eigen markt deed AMG het slechts 10% beter, al is de fanbasis daar sinds jaar en dag al sterk aanwezig. De andere groeilanden zoals Japan, China, Canada, Rusland en Brazilië deden het bijzonder goed, cijfers voor de Belgische markt werden er niet meegedeeld. Beter doen in 2014 wordt een grote uitdaging, al ziet de AMG-toekomst er bijzonder rooskleurig uit!

Lees hier onze rijtest + video met de Mercedes A45 AMG!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...