OFFICIEEL: BMW 4-Reeks Gran Coupe

BMW 4-Reeks Gran Coupe 2014
Na de gelekte foto’s nu ook alle details over de vierdeurs BMW 4-Reeks.

De lijnen van een coupé gelinkt aan de praktische bruikbaarheid van een sedan met vier deuren, moeten we nog meer zeggen? De BMW 4-Reeks Gran Coupé is exact even lang, even breed en heeft precies dezelfde wielbasis als de tweedeurs, terwijl ook de wielbasis geen millimeter afwijkt. Enkel de daklijn werd subtiel verlengd met 112 mm en met 12 mm verhoogd, wat de hoofdruimte voor de achterste passagiers (2+1) ten goede komt en waardoor de kofferruimte ook met 35 liter groeit tot een totaal bagagevolume van 480 liter. Met de zetels plat is er zelfs plaats voor 1.300 liter. Modern Line, Luxury Line, Sport Line, een M sportpakket of een vleugje Individual, het is allemaal mogelijk.

Motoren worden zoals verwacht overgedragen van de Coupé, aan benzinezijde gaande van een 420i Gran Coupé met 184 pk over de 428i tot de 435i met zes-in-lijn en 306 pk. Aan dieselzijde biedt BMW net als bij de 5-Reeks een 418d Gran Coupé instapper aan met slechts 143 pk, maar we vrezen dat die net als bij de 518d geen verbruiks- maar enkel een prijsvoordeel biedt. De 420d Gran Coupé met 184 pk is ook van de partij en koppelt een verbruik van gemiddeld 4,7 liter per 100 kilometer aan een sprint van 0-100 km/u in amper 7,5 seconden (sportautomaat). Een 430d en 435d volgen vermoedelijk spoedig. Afhankelijk van de motorisatie is er keuze uit twee automaten of een manuele zesbak en xDrive vierwielaandrijving of louter achterwielaandrijving. De officiële onthulling is in Genève, de prijzen verwachten we gauw.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...