De nieuwe MINI One kost 17.300 euro

MINI One D 2014
De specificaties en prijzen van de nieuwe MINI One en One D zijn nu ook bekend.

De nieuwe MINI werd gelanceerd met de Cooper, Cooper S en Cooper D varianten, maar de meeste verkopen in België worden toch opgetekend door de MINI One D. Of toch zeker voor de fleetmarkt, waarbij jonge startende werkslaven van allerlei consultancy bureau’s zoet worden gehouden met deze kleine ‘premium’ vierwieler. Nu zijn ook de specificaties als de prijzen van de nieuwe instapper bekend.

De goedkoopste MINI blijft de MINI One met een 1.2-liter driecilinder die 102 pk/180 Nm levert en een prijskaartje van 17.300 euro meekrijgt. Daarmee is de sprint van 0-100 km/u net gedaan (9,9s) voor de 10-seconden-grens bereikt wordt. Qua verbruik mogen klanten een gemiddelde verwachten van 4,6 tot 4,9 liter per 100 kilometer, gelinkt aan een CO2-uitstoot van 108 tot 114 g/km. Er gaat al snel een belletje rinkelen bij de fans van het eerste uur, want deze One verbruikt meer dan de meer krachtige Cooper met zijn 1.5-liter. Zo zie je maar, als je afwijkt van die ideale 0.5 liter per cilinder…

De MINI One D is met 18.950 euro een klein stukje duurder, maar maakt dat verschil na enkele duizenden kilometers vanzelfsprekend goed aan verbruik. Het betreft hier een genepen versie van de nieuwe 1.5-liter driecilinder, die in de One D 95 pk levert en 220 Nm koppel. Aan het stoplicht viseer je best uitsluitend saaie en oude monovolumes, want met een sprinttijd van 11 seconden naar 100 km/u laat het gros van het wagenpark jou roet eten. De topsnelheid blijft wel respectabel met 190 km/u en het verbruik verdient een kleine pluim. De nieuwe MINI One D verbruikt op papier slechts 3,4-3,5 liter per 100 kilometer, terwijl ook de CO2-uitstoot van amper 89-92 g/km uiterst interessant is voor het VAA.

MINI One 2014 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...