Officieel: Mercedes-Benz V-Klasse

Groenlicht 2014 Mercedes-Benz V-Klasse (19)
De opvolger van de Viano is een feit. De nieuwe Mercedes V-Klasse werd in München voorgesteld.

Mercedes heeft de R-Klasse geschrapt uit haar aanbod, maar wou de huidige bestuurders ervan niet in de kou laten staan. De opvolger van de Viano kreeg de taak op zich om die leegte op te vullen zonder dat de moduleerbaarheid van de praktische Viano verdween. De nieuwe naam past alvast meer in het rijtje van de personenwagens maar ook met de styling van zowel het interieur als het exterieur loopt de nieuwe V-Klasse meer in het gelid.

Vooraan krijgt de V-Klasse een prominente grille geflankeerd door slanke koplampen voorzien van LED’s, die met wat verbeelding doen denken aan de nieuwe S- en C-Klasse. Zijdelings kreeg de wagen extra karakterlijnen die de wagen een iets dynamischer voorkomen moeten meegeven. Maar vooral binnenin hebben de grootste veranderingen plaatsgevonden. Het interieur dat we eerder al zagen ziet er zeer verzorgd uit en geeft een zeer luxueus gevoel. Er is keuze uit zacht leder, houtwerk, individuele zetels achterin en een centrale middenconsole. Verder zijn er een LED sfeerverlichting, metalen accenten en een COMAND display.

Onder de kap begint het bij de 200 CDI, een 2.1-liter viercilinder dieselmotor met 136 pk (100 kW) en 330 Nm koppel. Vervolgens de 220 CDI met 163 pk (120 kW) en 380 Nm. Bovenaan staat de 250 BlueTec met 190 pk (140 kW) en 440 Nm. Verder is de wagen te bestellen met een korte (3.200 mm) of lange (3.430 mm) wielbasis en in twee verschillende lengtes, 4.895mm of 5.370mm.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...