Renault trekt stekker uit Fluence ZE

Renault trekt stekker uit Fluence ZE
Jammer maar helaas voor de beperkte groep liefhebbers van de Fluence ZE, maar Renault ziet geen verdere toekomst voor deze wagen.

De Renault Fluence ZE is een van de 4 modellen binnen het elektrische gamma naast de Kangoo, de Zoe én de gekke Twizy. Na evaluatie van de verkoopresultaten zagen de Fransen een verdere uitbouw niet echt zitten, een grote sedan is in West-Europa sowieso niet bijzonder populair en het elektrische laadpalennetwerk is ook nog niet wat het zou moeten zijn.

Ook in Israël is de interesse maar heel lauw terwijl men toch heel veel verwachte, net omdat elektrische wagens veel minder afhankelijk zijn van de olie die op hun beurt afkomstig is uit minder bevriende gebieden. Omdat de batterijen ook bijzonder eenvoudig verwisseld moesten kunnen worden kreeg de elektrische wagen ook praktische nadelen opgezadeld zoals een niet-neerklapbare achterbank en een verstoord weggedrag.

Renault zag dus geen redenen meer om de productie in Turkije verder te zetten, gelukkig voor hen kunnen ze heel wat ervaring en technologie gebruiken bij het Koreaanse zusterbedrijf Samsung. Daar is de Fluence Ze beschikbaar onder de Samsung SM3 ZE noemer én verkoopt hij bijzonder goed, al kan dat ook liggen aan de grote ecopremie die de overheid daarginds schenkt voor elektrische wagens. De (Belgische) eigenaars van een emissieloze Fluence hoeven zich niet ongerust maken, de geleverde modellen blijven welkom in het bestaande dealernetwerk!

Lees hier onze rijtest met de Renault Fluence ZE

Renault Fluence ZE

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...