Opel Astra OPC EXTREME is extreem

Opel Astra OPC EXTREME is extreemOpel brengt een bijzonder extreme Astra OPC mee naar het Autosalon van Genève.

Opel is van mening dat het allemaal wel nog wat extremer kan dan een reguliere Astra OPC en zal daarom de EXTREME onthullen in Genève begin maart. Niet enkel om de aandacht te trekken met een blitse bolide, later zou er ook een gelimiteerde productie volgen. Als basis werd de Astra OPC Cup genomen die heel wat componenten in koolstofvezel heeft, ook visueel zal de Opel heel wat agressiever overkomen met een nieuwe grille en spoiler achteraan.

Motorisch doet de huidige Astra OPC het met een 2.0-liter viercilinder die goed is voor 280 pk en 400 Nm, we verwachten dus dat de Astra OPC EXTREME volwaardig over de 300 pk grens zal gaan. Ook zou het basisgewicht onder de 1.370 kg duiken, al moeten we nog even wachten op extra informatie en de definitieve cijfers. De Duitsers zien het alvast graag gebeuren, de term “snelste straatlegale Astra ooit” valt dan ook hier en daar..

In 2002 verraste Opel ons al eens met een vrij heftige X-Treme versie van de toenmalige Astra OPC. Gekenmerkt door de foute vleugel achteraan, een bijzonder agressieve sideskirts en vleugeldeuren.

Opel Astra OPC EXTREME is extreem

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...