Nissan onthult driecilinder met 400 pk

Nissan ZEOD RC 400 pk
Nissan zal aan de 24-uren van Le Mans deelnemen met een 400 pk sterke ZEOD RC.

Afgelopen zomer kondigde Nissan al aan dat ze de 24-uren van Le Mans 2014 zullen betreden met de hybride ZEOD RC. Toen was nog niet zoveel geweten over de racewagen, maar nu lost Nissan de eerste technische details.

De onorthodox gevormde ZEOD RC zal onder andere een volledig nieuwe 1.5-liter driecilinder krijgen luisterend naar de naam “DIG-T R”. De R staat er voor een reden, want in tegenstelling tot de Nissan Micra DIG-S levert het kleine R-blok maar liefst 400 pk en 380 Nm. De naald richting 7.500 toeren jagen is bovendien geen enkel probleem. Verder zal de ZEOD RC de eerste wagen zijn die één lap per stint volledig elektrisch zal afleggen, pas daarna neemt de driepitter het over.

De krachtbron meet slechts 400 mm x 200 mm x 500 mm en is daarmee uiterst compact. Dankzij een gewicht van slechts 40 kilogram is het nog eens mogelijk hem ook gewoon even zelf in handen te nemen. De krachtcentrale levert volgens Nissan met 10 pk per kilogram meer power-to-weight dan een Formule 1-motor. Hoeveel uren het blok echter uithoudt, dat is dan weer een vraag voor midden juni 2014.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...