Video: Autocar trekt erop uit met de McLaren P1

Video: Autocar trekt er op uit met de McLaren P1
Bij McLaren zijn ze blijkbaar een tikkeltje chauvinistisch, want het Britse Autocar mocht als eerste medium eens proeven van de P1 hypercar!

Alhoewel er nog een volstrekt onbekende Britse journalist al eens op pad mocht met de McLaren P1, heeft Steve Sutcliffe het toch alweer voor elkaar gekregen om wat te genieten van dit meesterwerk op het F1 circuit van Bahrein. Na zijn ervaringen met de Porsche 918 Spyder moet hij enkel nog maar een ritje zien te fixen in de Ferrari LaFerrari en dan behoort hij tot het vrij exclusieve hypercarclubje van het moment. Niet dat McLaren deze 7″05′ gratis reclame nodig heeft, alle 375 exemplaren vonden alreeds een eigenaar voor elk een dik miljoen euro!

Voor die grote som geld krijgen ze gelukkig ook wat terug. Naast een bijzonder exclusieve Britse bolide met agressieve looks is het motorisch ook wel in orde. De turbogeblazen 3.8-liter V8 is nog steeds van de partij en weet in deze configuratie 727 pk te genereren. Daarbovenop komt er nog eens een hybridesysteem de benzinemotor bijstaan met maar liefst 176 pk waardoor hij uiteindelijk afklopt op een dikke 900 pk. Genoeg om in 2,8 seconden de 100 aan te tikken, wanneer de naald 350 km/u aanwijst is het feest jammergenoeg – om veiligheidsredenen – gedaan!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...