Toyota verkocht het best in 2013

Toyota GT86
Opnieuw slaagt Toyota erin te worden gekroond tot de grootste autobouwer ter wereld.

In 2012 verkocht Toyota niet minder dan 9,75 miljoen voertuigen. In 2013 is die verkoop met 2% gestegen tot 9,98 miljoen stuks. De tweede plaats wordt ingevuld door GM, dat de verkoop in 2013 met 4% zag stijgen tegenover 2012 en zo 9,71 miljoen auto’s van de band zag rollen. Daarmee is de voorsprong op de brons-winnaar niet groot. GM voelt de hete adem van Volkswagen die een afgerond getal van 9,7 miljoen verkopen meedeelde.

Een eerste plaats is mooi, maar in het land der blinden is eenoog koning. Toyota had namelijk vooropgesteld in 2013 de 10 miljoen mijlpaal te behalen. Ze blijven niet bij de pakken zitten en verwachten in de loop van dit jaar de magische grens als eerste te verpulveren met een jaarverkoop van 10,32 miljoen stuks. Belangrijk om weten is dat deze cijfers wel eveneens de verkopen van Lexus, Scion, Daihatsu en Hino trucks bevatten. (via: WCF)

Groenlicht Toyota Prius

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...