Impressie: nieuwe Audi TT

Impressie Nieuwe Audi TT 2014 - 2015
Audi zal in Genève de nieuwe TT voorstellen, zo zou hij er kunnen gaan uitzien.

Onlangs toonde Audi in Detroit de Allroad Shooting Brake Concept, een strakke crossover maar eigenlijk toch een verborgen voorbode van de nieuwe TT. Gebaseerd op dit concept creëerde Remco Meulendijk een impressie, het echte werk is volgens de laatste berichten voor Genève in maart. Prototypes rijden alvast overal rond, maar met nog heel wat camouflage.

Wij hopen stiekem dat het werkelijke uiterlijk iets meer verschilt van de huidige TT dan dit exemplaar, want ondanks het interieur ingrijpende wijzigingen krijgt, lijken de uiterlijke wijzigingen hier maar facelift-matig. De grille werd vanzelfsprekend aangepast, de daklijn licht gewijzigd en de koplampen werden vernieuwd, maar verder zien we gewoon een TT die in 2006 van de band rolde.

Ook deze Audi zal op het VW MQB-platform staan en gebruik maken van een hele resem TFSI-motoren. Het vermogen zou gaan van 180 pk bij de 1.8-liter tot maar liefst 380 pk uit een heerlijke vijfcilinder bij de TT RS. Vanzelfsprekend zullen TDI-motoren hun weg ook vinden naar het TT-koetswerk. (Via: DesignRM)

Audi TT 2015

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...