Er komt geen BMW M3/M4 CSL

Gelekt: BMW M3 Sedan & M4 Coupe
Volgens BMW’s eigen Matt Collins zijn er geen plannen voor een CSL-variant van de M3 of M4 Coupé.

Op het Autosalon van Brussel 2014 konden jullie staan kwijlen voor de nieuwe BMW M3 Berline en M4 Coupé, maar sommige kenners krijgen het nog lastiger bij het zien passeren van een E46 M3 CSL. Het was een lichtgewicht variant met zo’n 360 pk die in tegenstelling tot de standaard M3 van op dat moment 1.470 kilogram slechts 1.285 kilogram in de weegschaal legde. Ondanks hij enkel met automatische SMG-versnellingsbak te krijgen was, blijft hij tot de verbeelding spreken.

Maar wie dacht dat BMW de CSL-typering vanonder het stof zou halen voor de nieuwe M3 of M4 moeten we helaas teleurstellen. In een interview met Top Gear zei Matt Collins, productmanager bij BMW, dat we er geen moeten verwachten. Het thema bij de CSL is immers lichtgewicht en de nieuwe M3 en M4 werden standaard al zo licht mogelijk gemaakt. Een M4 GTS daarentegen zou wel nog mogelijk zijn, die met een gestript interieur en een circuitophanging de die-hards probleemloos zal plezieren. (Via: Top Gear)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...