Officieel: Audi A8 L Security

Officieel: Audi A8 L Security 2014 [D4]
Na de nieuwe Audi A8 en bijhorende S8 volgt nu ook de strakgetrokken A8 Security voor de zakenlui en regeringsleden onder ons die nood hebben aan iets meer veiligheid!

De Audi A8 staat sinds jaar en dag garant voor een bijzondere luxueuze gebruikerservaring. Toch wanneer je gebruik maakt van een chauffeur, want dé beste plaatsen vind je achteraan. De S8 gooit die stelling wat overhoop en voegt een stevige portie sportiviteit toe aan het geheel, maar sommigen zoeken toch eerder naar een gevoel dan veiligheid. Die kan de Audi A8 Security hen bieden, volgens de veiligheidsstandaard haalt deze limousine globaal gezien de klasse VR7 al zijn er bepaalde delen goed voor VR8 en zelfs VR9, aldus de Duitsers!

Zonder deze technische materie bijzonder uit te diepen overleef je zonder problemen een aanval met lichte tot middelgrote automatische aanvalswapens én een resem granaten of landmijnen. Bijzonder stevige waarden maar het lijkt toch een ver-van-ons-bed-show voor de meeste Belgen, al zal deze wagen wel populair wezen in meer onrustige gebieden zoals het Midden Oosten, Zuid Amerika of Rusland.

Als basis voor de A8 Security werd de verlengde wielbasis genomen van het reguliere model en enkel de grootste benzinemotoren zijn beschikbaar. De zakenman die een goede daad wil doen voor het milieu kiest voor de 4.0-liter TFSI met 435 pk en 600 Nm, goed voor een topsnelheid van 210 km/u wegens de speciale run-flat banden. De pk-geile machthebber gaat resoluut voor de 6.3-liter W12 FSI motor met 500 pk en 625 Nm!

Binnenin krijg je alle luxe die je maar kan bedenken – en betalen – maar meer specifiek voor de A8 Security werden er ook een hoop extra veiligheidssystemen voorzien zoals een unieke brandblusser, een intern luchtcirculatiesysteem en een LED signalisatiesysteem om het rijden in konvooi te vergemakkelijken. Bijna geen limieten qua mogelijkheden om je A8 uit te rusten, al werd een prijs nog niet meegegeven. Mocht je vandaag de dag al op zoek zijn naar het veiligheidsgevoel uit Ingolstadt, dan heb je toch wel pech, want de eerste modellen worden pas geleverd in het 3e kwartaal! Tot die tijd kan je misschien terecht bij de concurrentie zoals de Mercedes S600 Guard of BMW 7-Reeks High Security?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...