Spyshots: Audi S1 hapt sneeuw

Spyshot Audi S1
Deze testrijdster begaf zich op glad ijs met een prototype van de Audi S1.

Verzekeraars verkiezen vrouwelijke klanten boven mannelijke, het cliché daarentegen zweert nog steeds bij het tegenovergestelde. Red Bull weet ook beter, zo namen ze begin vorig jaar de eerste vrouwelijke piloot aan in hun Junior Team. Bij Audi liep het helaas niet van een leien dakje. De vrouwelijke testrijder begaf zich letterlijk op glad ijs in het witte Scandinavië en ging uit de bocht. Maar laten we redelijk blijven, het kon iedereen overkomen. Helaas voor de dame waren spionagefotografen niet veraf en werd het ongelukkige tafereel vereeuwigd op foto. Of was dit een stunt van Audi zelf? Tegenwoordig heiligt het doel de middelen om gezien te worden.

Volgens de fotografen was de testrijdster stevig aan het doorrijden waarna ze uit de bocht ging en in een sneeuwbank belandde. Gelukkig bleef ze ongedeerd en was er aan het prototype geen noemenswaardige schade waarneembaar. Enkel moest één van de twee extra koplampen terug in de juiste positie worden geplaatst. Bovendien konden de makers van deze beelden waarnemen dat tijdens het manoeuvreren alle vier de wielen meehielpen om de wagen uit z’n benarde situatie te verlossen. Net zoals de A1 Quattro. Hoogstwaarschijnlijk gaat het dus niet om een reclamestunt, aangezien je niet wilt uitpakken met een quattro wagen die uit de bocht gaat.

De komende Audi S1 zal hoogstwaarschijnlijk gebaseerd zijn op het gefacelifte model en hoewel we eerder meedeelden dat het S-model niet zo zou opvallen, zal de S1 maar liefst vier uitlaatpijpen gemonteerd krijgen. Net zoals het grotere broertje, de Audi S3 welke we recentelijk aan de tand voelden. Voor elke cilinder één pijp wanneer de 2.0-liter turbomotor met 220 pk (161 kW) voorin wordt geplaatst. Bovendien zal er net zoals in de andere S-modellen nog steeds de keuze zijn zelf in de bak te roeren met de pook! Meer nieuws op het Autosalon van Genève! (Via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...