Spyshot: Citroen Cactus

Groenlicht Citroën Cactus (1)
Citroën legt de Cactus voor de laatste maal op de rooster in een wit landschap.

Sinds 2007 is er sprake van de toenmalige C-Cactus en een jaar later werd beslist hem te produceren. Ons lijkt dat Nissan ging lopen met dit concept en de Juke produceerde. Citroën had bijgevolg nood aan een nieuwe Cactus Concept welke aan het einde van vorig jaar werd voorgesteld in Frankfurt en wij momenteel kunnen aanschouwen in Brussel. Nu, zeven jaar later, is het zover en wordt de productieversie van de Citroën Cactus officieel voorgesteld op vijf februari. Een maand later zal hij voor het eerst de beursvloer betreden op de Geneva Motor Show begin maart. Veel tijd voor finetuning is er dus niet meer. Toch haalt Citroën nog één maal het onderste uit de kan en dit bij ijzige temperaturen.

Aan de foto’s te zien lijkt het erop dat de productieversie er vrij normaal zal uitzien. Dit in tegenstelling tot de concept. Maar Citroën zou Citroën niet zijn zou hij er té gewoontjes uitzien. De opvallende airbumps hebben hun weg gevonden naar de productielijn en worden in verschillende kleuren gemonteerd op de Cactus. Het zou niet alleen mooi zijn maar ook functioneel gezien het rubber beschermt tegen krassen of kleine botsingen. Of het de luchtweerstand en bijgevolg het verbruik ten goede komt betwijfelen we. Daarnaast zou het interieur een lounge sfeer creëren mede dankzij een panoramisch dak. Onderin zal er geen revolutie plaatsvinden, hooguit evolutie. De wagen zal worden voortgestuwd door middel van kleine benzine- en dieselmotoren gecombineerd met eenvoudige versnellingsbakken. (via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...