Hilde Crevits wil een lagere alcohollimiet

Groenlicht Verlaging Promillegrens Hilde Crevits
Als het aan Crevits ligt wordt de promillegrens verlaagd van 0,5 naar 0,2.

Minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) stelt in het Mobiliteitsplan Vlaanderen een nieuwe maatregel voor. “Wie achter het stuur gaat zitten, zou hoogstens 0,2 promille alcohol in het bloed mogen hebben.” Momenteel ligt de grens bij 0,5 promille, wat overeenkomt met zo’n twee glazen wijn. We zullen binnenkort niet meer mogen ruiken aan een glas alcoholhoudende drank of we blazen positief.

De maatregel werd voorgesteld omdat blijkt dat bij één op de drie ongevallen alcohol een rol speelt. Daarenboven zouden nog steeds te veel mensen zich niet aan de huidige promillegrens houden. Ook verkeersexperts adviseren een verlaging van de promillegrens. Vooraleer Crevits haar zin krijgt, zal de maatregel echter op federaal niveau moeten worden goedgekeurd. Daar lijkt het schoentje al te wringen aangezien staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) geen brood ziet in de maatregel. De recente verhoging van de boetes voor dronken rijden en meer sensibilisering zullen volgens hem meer uithalen. (via: Knack)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...