Spyshots: Peugeot 308 SW GTi

Spyshots Peugeot 308 SW GTI
Goed nieuws voor de sportieve papa’s en mama’s onder ons, Peugeot komt ook met een hete GTI-versie van de 308 SW!

Na de Peugeot 208 GTi zit er ook een sportieve variant van de grote 308 aan te komen. Bijzonder leuk om met je scherpsturende bolide door de bergen te knallen, maar hoe vaak kan je zoiets doen op jaarbasis? Peugeot volgt gelukkig dezelfde gedachtegang en schenkt ook de kakelverse 308 SW breakvariant een sportkuur.

Op de stand van Peugeot tijdens het Autosalon van Brussel was de 308 SW nog nergens te bespeuren, die première is namelijk weggelegd voor het internationale Autosalon van Genève in maart. Aangezien de slimme ingenieurs het sportieve model al vanaf de eerste schetsen in het achterhoofd hadden, is het technisch niet zo’n ingewikkelde prestatie om de wagen te voorzien op zijn GTi trainingspak. Gezien de Peugeot 308 GTI wel nog in de wachtkamer zit moeten we hem niet te snel verwachten, een onthulling ergens eind 2014 lijkt zeer aannemelijk!

Visueel zien we naast dikke velgen en een nieuwe voorbumper niet zoveel wijzigingen, achteraan is de dubbele uitlaat gelukkig wel van de partij. Voordeel van deze koetswerkvorm is naast de 1.6-liter viercilinder met 200 pk en 275 Nm voornamelijk de 600 liter bagageruimte die nog serieus kan toenemen als je de achterbank plat legt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...