Spyshots: Porsche Boxster / Cayman [GTS?]

Spyshots: Porsche Boxster / Cayman [GTS]?
De laatste versies van de Porsche Boxster en Cayman waren al best begeerlijk te noemen, binnenkort mogen we toch nog een straffere versie verwachten!

Beide modellen zijn technisch behoorlijk identiek met dezelfde 2.7- of 3.4-liter boxermotor en komen naast een reguliere versie ook als extra sportieve S met maximaal 330 pk en 370 Nm koppel. Hiermee ben met je Cayman S in slechts 5 tellen voorbij de 100 km/u en kan je doorknallen tot 283 km/u. Maar alles kan beter. Daarom is Porsche intensief bezig met de ontwikkeling van een hoger geplaatste uitvoering voor beide wagens, de GTS toevoeging valt frequent qua naamgeving!

Deze GTS zou nog een kleine vermogenstoename met zich meebrengen tot maximaal 350 pk, niet toevallig het vermogen waarmee de grote Porsche 911 mee start. Gelukkig krijgen we ook een licht gewijzigde voorbumper en achterkant, terwijl we ook passend 19″ en groter lichtmetaal verwachten!

Standaard komen de kleine Porsche’s met middenmotor nog steeds met een handbak, bijzonder uniek anno 2014! De fanboys onder ons die de nieuwe GTS willen aanwenden voor eindeloos lange snelwegtrips opteren uiteraard voor de Porsche Doppel-Kupplunggetriebe die het comfortgevoel wat verhogen!

Met de stijgende interesse uit China voor de Duitse sportwagenbouwer lijkt een première voor de Boxster GTS en Cayman GTS niet onbegrijpelijk tijdens het Autosalon van Peking eind april. Daardoor zou je – als alles goed zit – nog voor de herfst van 2014 even kunnen genieten van je nieuwe speelkamaraad, prijzen zonder net onder de €80.000 liggen om de rest van het gamma niet te benadelen. Heb je toch meer nood aan iets meer ruimte en vermogen, wacht dan nog even op de grotere Porsche 911 GTS die al te poppelen staat in de coulissen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...