Onthulling Mercedes C-Klasse Break in Geneve

Onthulling Mercedes C-Klasse Break op Autosalon van Genève
Nu de nieuwe Mercedes C-Klasse zowel het levenslicht heeft gezien in Detroit als in Brussel wordt het uitkijken naar de lancering van de breakvariant op het Autosalon van Genève!

De Mercedes C-Klasse werd meer dan goed onthaald door de internationale pers en het geïnteresseerde publiek. Na de verjonging van het gamma met de A-Klasse en derivaten kon de C wat hoger op de premiumladder klimmen en kreeg hij bovendien als toemaatje naast een bijzonder aantrekkelijk design ook nog heel wat gadgets van de S-Klasse mee. Ongezien in de autowereld, de concurrentie moet het allemaal met lede ogen aanzien en zullen voor hun volgende modellen alles uit de kast moeten halen.

Naast de C-Klasse Berline zijn er uiteraard nog een heleboel andere koetswerkvormen op komst. De bagageversleurende C-Klasse Break is de volgende in het rijtje en zal zijn wereldpremière vieren begin maart op het Autosalon van Genève! Gezien de populariteit op de Belgische (lease)markt kijkt menig kaderlid reikhalzend uit naar deze onthulling, al kan iedereen visueel wel een dikke koffer toevoegen aan de Berline-variant. Het vorige model deed het met maximaal 1.550 liter bagageruimte, de nieuweling doet waarschijnlijk zelfs beter!

Motorisch verwachten we dezelfde krachtbronnen als voor de C-Klasse Berline, met de lancering verwachten we dus een C220 diesel en 2 benzinevarianten zoals de C180 en C200. Allemaal krachtiger dan voordien terwijl ze ook zuiniger en efficiënter zijn, zo gaat dat nu eenmaal in deze tijd. Ook het interieur zal herkenbaar zijn want het is hetzelfde als bij de Berline, zeker geen schande dus! Je krijgt dus kwalitatieve materialen, een groot display, een perfecte afwerking en dat allemaal in een bijzonder aangename omgeving.

Later verwachten we een resem andere motoren, zowel krachtige als ecologische en zelfs een hybride. Maar de petrolheads kijken uiteraard met volle teugen uit naar de C63 AMG die hopelijk ook terug als Break beschikbaar zal zijn. De laatste geruchten spreken van een 4.0-liter V8 met maar liefst 460 pk, ongetwijfeld terug ferm de moeite!

Met de lancering in maart verwachten we een Belgische marktintroductie in de herfst, prijzen kunnen we je nog niet meegeven maar als je de naar de Berline kijkt (+/- €35.000) kan je al wat beginnen te lobbyen om je leasebudget wat op te trekken! Meer nieuws en een uitbreidde lanceringsstrategie volgt ongetwijfeld wanneer Genève nadert! Later dit jaar verwachten we ook nog een C-Klasse Coupé en misschien zelfs een C-Klasse Cabrio.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...