Nieuwe Skoda Octavia GreenLine is extreem zuinig

Skoda-Octavia-GreenLine-2014
Volgens Skoda heeft de nieuwe Octavia Greenline slechts 3,3 liter diesel nodig per 100 km terwijl de CO2 uitstoot beperkt blijft tot 87 g/km!

Deze meest ecologische Skoda Octavia is de laatste parel binnen het Greenline gamma. Die worden vandaag de dag sterk geapprecieerd door de leasemarkt wegens hun voordelige cijfers, terwijl ze toch zeer praktisch voor de dag komen. Na de Fabia, SuperB en de Roomster doet de nieuwe Octavia nog eens beter z’n best, de geoptimaliseerde 1.6-liter TDI motor heeft slechts nood aan 3,3 liter brandstof per 100 km terwijl er toch nog steeds 110 pk voorhanden is.

Sprintcijfers en een topsnelheid werden nog niet meegedeeld, wat we wel weten is dat de Octavia Greenline het doet met een CO2 uitstoot van 87 g/km! Om die interessante cijfers te behalen werden er 15″ stalen velgen geïnstalleerd op de banden met zeer lage rolweerstand, optioneel kan je wel nog kiezen voor 16″ aluminium exemplaren. Die banden werden overigens voorzien van een hogere luchtdruk dan normaal om zo het contact met het wegdek tot een minimum te herleiden. Je herkent de extreem zuinige Octavia enkel en alleen aan de Greenline-badges, zowel voor als achteraan terug te vinden nabij het logo.

Tijdens het rijden krijg je ook nog eens een schakelindicator die je zal bijstaan om deze lage cijfers te kunnen behalen, wanneer het nodig blijkt te zijn zal er ook overtollige energie worden opgeslagen om later dan weer te kunnen gebruiken! De prijzen voor de Octavia Greenline starten bij €24.000 terwijl de Combi variant een kleine meerprijs met zich meebrengt. Voor de vlotte jongens en meisjes onder ons die minder affiniteit hebben met een Greenline versie is er gelukkig nog een Skoda Octavia RS!

Lees hier onze rijtest met de vorige generatie Skoda Octavia Greenline!

Nieuwe Skoda Octavia GreenLine is extreem zuinig

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...