Spyshots: nieuwe Mercedes GLK

Spyshots: nieuwe Mercedes GLK
Mercedes blijft innoveren en komt later dit jaar met een nieuwe GLK op de proppen!

De onderstaande foto’s werden genomen in het Noordelijk halfrond waar de nieuwe Mercedes GLK de laatste testen ondergaat. Gezien de weinige doch psychologische camouflage verwachten we eind dit jaar nog een lancering voor de bereikbare crossover uit Stuttgart, gezien de populariteit in Amerika lijkt een onthulling daar dan ook op z’n plaats. Een beetje snel op de laatste facelift, al staat de concurrentie zoals de BMW X3 en Audi Q3 ook niet stil!

Designmatig lijkt de GLK wel grote sprongen vooruit te maken. Niet enkel oogt de wagen groter, breder en langer, ook visueel ruilt de kleine SUV zijn schattige en vrouwelijke looks in voor een strakker geheel. We verwachten dat er heel wat elementen van de nieuwe C-Klasse zullen overgenomen worden, wat de verwachting direct hoog doen oplopen. Op het uiteindelijke resultaat zullen we wel nog enkele maanden moeten wachten!

Motorisch verwachten we geen al te grote wijzigingen ten opzichte van het huidige gamma, zo zal er wederom een GLK200 CDI BlueEfficiency zijn als instapper en een G350 met een V6 als topper, al dan niet met het 4MATIC systeem! Of Mercedes de nieuwe GLK ook voor het eerst langs AMG stuurt voor een sportieve GLK45 AMG blijft af te wachten, gezien de verjonging van het AMG gamma met die knotsgekke viercilinder lijkt het meer dan waarschijnlijk. Komt deze topper er toch niet kan je gelukkig wel nog steeds bij Brabus terecht!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...