Gerucht: Kia GT4 Stinger in productie

Kia GT4 Stinger ConceptDe designer van de Kia GT4 Stinger Concept acht een productievariant mogelijk.

We zagen al enkele teasers, maar in Detroit was het eindelijk zover: de onthulling van de Kia GT4 Stinger Concept, een achterwielaangedreven 2+2 coupé met maar liefst 315 pk. Het concept weegt slechts 1.303 kilogram  en met een 52:48 gewichtsverdeling moet ook het weggedrag van deze Kia meer dan spannend zijn. Schakelen gebeurt via een manuele zesbak met nadrukkelijk sportieve verhoudingen.

Verantwoordelijk voor het design van deze gele tijger is Tom Kearns, die de wagen verticale LED’s meegaf, uitgeklopte wielkasten, een opvallend lange motorkap en doorzichtige A-stijlen. Achteraan vinden we eveneens LED-technologie, een dubbele uitlaat alsook een in de kofferklep overlopende glaspartij.

Dezelfde man gaf in een interview met Auto Express te kennen dat deze wagen zonder veel aanpassingen van de productielijn zou kunnen rollen. Waarschijnlijk zouden de verticale LED koplampen en de doorzichtige A-stijlen het onderspit moeten delven, maar qua aandrijflijn moet deze Kia in staat zijn om zich te meten met de Toyota GT-86, Subaru BRZ en Mazda MX-5’s van deze wereld. Dat alles met natuurlijk ook nog een Kia-prijskaartje, we zijn dus uitermate benieuwd! (Via: AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...