Er komt geen Bugatti Galibier of Super Veyron

Groenlicht Bugatti C16 Galibier Concept
De beeldige Bugatti 16C Galibier komt er niet.

Bugatti baas Wolfgang Schreiber vertelde aan TopGear magazine dat het bedrijf niet van plan is een Super Veyron of een productieversie van de 16C Galibier Concept te maken. Dit nadat er in 2009 het omgekeerde werd medegedeeld, we in 2010 een prototype hadden gespot en in 2012 de eerste details werden vrijgegeven. De reden voor die eerste niet te maken luidt als volgt: “1.200 pk is voldoende voor de Veyron en zijn verwanten.” De Galibier daarentegen zou “indruisen tegen de Bugatti filosofie.”

Maar niet getreurd, Schreiber liet ook weten dat er een vervanger komt voor de Veyron die “de streefdoelen moet herdefiniëren” welke de huidige Veyron heeft gesteld. Op de vraag of de volgende Veyron een hybride zal zijn antwoordde hij nietszeggend “misschien”. Maar ook “vergeet McLaren, Porsche en McLaren, want alles waarmee de volgende Veyron zich moet vergelijken is… met de huidige Veyron.”(via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...