Officieel: Porsche 911 Targa

Porsche 911 Targa 991 2014
Klassieke looks, maar moderne technologie: het dak van deze 911 Targa schuift weg met een druk op de knop.

Onze woorden waren nog niet koud en we vonden al een persbericht van Porsche in de mailbox. Vrij compact, maar veel meer dan een paar knappe foto’s hadden we dan ook niet meer nodig. Behalve dan wat details rond de dakconstructie, die bestaat uit de historische targabeugel met grote glaskoepel. Alleen moet je niet langer uitstappen om het dakgedeelte tussen de bar en de voorruit op te bergen, dat gebeurt anno 2014 gewoon met een druk op de knop. Het dak schuift vervolgens automatisch achter de zetels.

De nieuwe 911 Targa is uitsluitend beschikbaar met vierwielaandrijving en dat in twee gedaanten. De 911 Targa 4 krijgt de 3.4-liter met 350 pk, de Targa 4S krijgt vanzelfsprekend de 3.8-liter met 400 pk. Gooi er een PDK-transmissie en een Sport Chrono pakket bij en je sprint van 0-100 km/u in slechts 4,4 seconden. Een Belgische prijs komt nog, maar in Duitsland spendeer je alvast minstens 109.338 euro aan het retro-model, terwijl de 911 Targa 4S bij onze buren 124.094 euro moet opbrengen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...