Autosalon Brussel 2014: Volvo line-up

volvo xc60 header
Volvo neemt naast haar gehele gamma ook nog een klassieker en wat sportieve modellen mee. 

Als eerste zal Volvo de nieuwe XC90 tentoon stellen maar in loutere conceptvorm. Wat vooral van belang is bij de tentoonspreiding zijn de nieuwe veiligheids- en ondersteuningsfuncties die de nieuwe XC90 met zich mee zal krijgen. Die zal Volvo dan ook met veel trots presenteren op hun stand. Deze snufjes zijn onder andere voetgangersdetectie in het donker die zorgen voor de efficiënte werking van de detectie- en automatische remtechnologie tijdens het rijden in het donker. Deze technologie zorgt ervoor dat de mastodont van Volvo andere voertuigen, voetgangers en fietsers detecteert en automatisch remt. Nog een snufje is de detectie van wegranden en hindernissen via stuurhulp. Een functie die detecteert dat de wagen van de weg dreigt te raken en die autonoom stuurkoppel toepast om de wagen op het juiste spoor te krijgen. Het is een wereldprimeur te kunnen controleren waar de fysieke weg stopt. Deze technologie werkt overigens ook op wegen zonder wegmarkering. Collision Mitigation for Animals is een wereldprimeur waarbij het systeem dieren detecteert en er automatisch voor remt, zowel overdag als in het donker. Deze technologie, die de bestuurder helpt ongevallen te vermijden of de impactsnelheid te verlagen, zal na de lancering van de gloednieuwe XC90 eind 2014 beschikbaar zijn.

Naast de XC90 is ook de V70 Polar te bespeuren. Bij de V70 Polar gaat het allemaal om design. De Volvo V70 combineert prestatievermogen en comfort op een elegante wijze met een iconische veelzijdigheid in een onmiskenbare Scandinavische stijl. De V70 Polar beschikt over een heel uitgebreide standaarduitrusting en het gamma biedt de mogelijkheid om de wagen perfect af te stemmen op de behoeften van de bestuurder. Zo kan hij zijn V70 Polar aanvullen met de Polar Plus upgrade, een absolute must voor iedere ‘kilometervreter’.
Volvo is heer en meester in comfort en wenst de bestuurder het neusje van de zalm waarbij hij zijn Volvo V70 Polar met een uitgebreid scala aan comfortitems kan uitrusten, dan kan hij kiezen voor de Polar Luxury upgrade. Daarbovenop kan de V70 Polar kan gepersonaliseerd worden met een uitgebreide lijst van opties en packs.

Vervolgens worden er ook de vernieuwde S80, V70 én XC70 op de stand geplaatst. Er zijn bij alle drie de modellen verschillende wijzigingen doorgevoerd maar de opmerkelijkste veranderingen bevinden zich niet in het exterieur. Er zijn nieuwe E-drive motoren beschikbaar die significante wijzigingen kennen op het vlak van gemiddeld verbruik en CO2-uitstoot, wat uiteraard een belangrijke invloed heeft op de fiscale aftrekbaarheid. Ook een nieuw intuïtief Sensus Connect Touch-systeem wordt voorgeschoteld, verbeterde IntelliSafe-systemen en Active High Beam Control voor ontspannen rijden in het donker.

Dé spraakmaker bij Volvo in 2013, en ongetwijfeld ook in 2014, is toch wel de Volvo Coupé Concept. De nieuwe, elegante Volvo-Concept Coupé is geïnspireerd door de iconen uit het verleden en verfraaid met het eigentijdse, vernieuwende Scandinavische design. Het is de eerste van drie conceptwagens die de designmogelijkheden tonen van de nieuwe Scalable Product Architecture (SPA) van Volvo. De Concept Coupé bevat ook elementen uit het ontwerp van de Volvo P1800 uit de jaren ’60. Dat Volvo elementen uit het interieur en exterieur van de P1800 gebruikt wil echter niet zeggen dat ze de ‘retro’-toer op gaan. Daarom stelt Volvo de P1800 tentoon op het autosalon.

Het plug-in-hybride-aandrijfsysteem van de Volvo-Concept Coupé past perfect in de strategie van Volvo Cars om via elektrificatie de meest krachtige versies in de nieuwe reeks Drive-E-viercilindermotoren te creëren. Zo kan eenzelfde vermogen worden behaald als met een V8. De conceptwagen bevat een krachtige 2.0-liter Drive-E-bezinemotor met super- en turbo­compressor. De combinatie van de benzinemotor met een elektromotor op de achteras geeft de Volvo-Concept Coupé een totaal vermogen van ongeveer 400 pk en een maximum­koppel van meer dan 600 Nm.

Ten slotte stelt Volvo ook nog de S60 Polestar (Concept) en de S60 STCC voor samen met verschillende varianten van de V40 (waaronder R-design), een Volvo V40 Cross Country, de Volvo V60 Plug-in Hybrid, V60 R-design en 2x een XC60 met ook een R-design variant.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...