Autosalon Brussel 2014: Seat line-up

seat leon st
Het Spaanse Seat is in Brussel terug te vinden in Paleis 11 met een Belgische debutant!

De Leon ST is de break-variant van de Leon en beleeft op het Autosalon van Brussel zijn Belgisch debuut. Het interieur is nagenoeg hetzelfde als die van de meer compacte Leon, maar de kofferruimte is natuurlijk een pak groter. Met een minimum kofferinhoud van 587 liter, dat vergroot kan worden tot 1.470 liter, is er plaats genoeg voor tal van bagage. De nieuwe LeonST  steunt op het MQB-platform dat een stuk minder weegt dan het vorige. Het verbruik, mede dankzij zijn lichtgewicht, is spectaculair met cijfers die rond de 3 liter per 100 km bengelen.

Naast de Belgische première stelt Seat ook zijn nieuwe Ecomotive- en TGI-motoren voor. Deze twee nieuwe krachtbronnen zijn volgens Seat ontwikkeld om een zo ecologisch mogelijk verbruik én uitstoot te generen. Als eerste hebben we de 1.4 TGI motor die op aardgas onder druk werkt (CNG). Deze motor levert 110 pk en 200 Nm aan koppel. Deze motor verbruikt iets meer (3.5 liter/100 km) dan de 1.6 TDI Ecomotive motor maar is nog altijd zeer zuinig. Indien het u nog niet opgevallen was: dit zijn exact dezelfde cijfers als die van de Audi A3 CNG die ook in hetzelfde Paleis te bewonderen is. De tweede motor is de 1.6 TDI Ecomotive die 3.3-liter verbruikt en met een C02-uitstoot van 87g/km doet hij het zeker niet slecht. De dag van vandaag is deze uitvoering enkel beschikbaar in de vijfdeurs maar vanaf midden 2014 zal deze ook beschikbaar zijn bij de ST.

Om alles wat levendiger te maken zal Seat, naast het tentoonstellen van 15 modellen, elk uur de stand ombouwen tot een heuse catwalk. Er zullen modeshows georganiseerd worden door merken als Liu Jo, Replay, Hugo Boss… Als u naast alle wagens eens wat ander vlees wil keuren, kan u dus altijd terecht bij Seat!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...