Gelekt: Mercedes S600 2014

Gelekt: Mercedes S600
Met het nakende Autosalon van Detroit zijn er steeds meer en meer modellen die vroegtijdig boven water komen. Ook de Mercedes S600 mag in dat lijstje opgenomen worden! 

In het huidige aanbod van de Mercedes S-Klasse kan je naast de recent geteste S350 ook nog kiezen tussen 2 benzines, namelijk de S400 Hybrid en de S500 met die heerlijke V8. Het kan echter altijd beter en daarvoor zijn er de S63 en S65 AMG modellen, waarbij die laatste zelfs een magistrale V12 aan boord heeft. Maar de S-Klasse is eigenlijk een luxueuze limousine en geen sportwagen, daarom is er een S600 met topmotorisatie op komst voor diegene die rust, comfort en een romige V12 in het voorin zoeken!

Volgende week start in Detroit het impressionante NAIAS autofeestje met een ongelooflijk lange waslijst aan wereldpremies. Bij Mercedes vinden we naast de bijzonder belangrijke C-Klasse en de sportieve GLA 45 AMG dus ook de S600 in normale en verlengde variant. Later zou er nog een Pullman versie komen die nog langer zal wezen, waarschijnlijk zelfs bepantserd!

Nog wat later staat er ook nog een Maybach luxevariant op de planning die volgens de laatste geruchten een dubbele zetelrij zou krijgen. Al deze topvarianten zouden onderhuids gebaseerd worden op de nakende S600, de presentatie is dan weer weggelegd voor een autosalon in Rusland of China. Gezien de lokale interesse in dit soort modellen is dat helemaal geen slecht idee!

De S600 moet niet onderdoen voor de AMG-modellen maar haalt toch net iets lagere prestatiecijfers, al is dat nog steeds relatief in dit segment. De 6.0-liter V12 levert toch nog steeds 530 pk en 830 Nm koppel aldus een te vroeg opgedoken productfolder. Schakelen wordt toevertrouwd aan een 7G-TRONIC-PLUS automaat met specifieke settings voor elk moment van de dag. Binnen de 4,6 tellen geraak je bovendien aan 100 km/u, terwijl de topsnelheid op 250 km/u werd vastgezet. Bij aankoop van een S600 voorzie je ook best een tankkaart, het gecombineerde gebruik zou theoretisch op 11,3 liter benzine per 100 km liggen terwijl de CO2 waarde ook ver boven de 200 g/km ligt!

Gezien een prijskaartje van ver voorbij de €150.000 verwachten we ook geen overrompeling van de Belgische wegen met nieuwe S600’s, al zijn er hier en daar wel liefhebbers die hiervoor hun geldbeugel willen optrekken. Meer nieuws, prijzen en leuke plaatjes volgen ongetwijfeld na 13 januari, dan start het feest daar in Detroit! Een dag later start het feest hier bij ons in Brussel, en ook daar heeft Mercedes heel wat lekkers mee!

Gelekt: Mercedes S600

Gelekt: Mercedes S600

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...