Spyshots: Volkswagen Touran 2014

Spyshots: Volkswagen Touran 2014
Gezien de weinige camouflage op deze Volkswagen Touran is een onthulling van nieuw model nabij!

De laatste facelift voor de Volkswagen Touran is al geleden van 2010, dit jaar zouden we dus een opgefriste versie mogen verwachten van de populaire gezinswagen, voornamelijk binnen het leasingsegment. Visueel moet je echter geen wereldschokkende wijzigingen verwachten, als je naar de nieuwe Volkswagen Golf kijkt en je ziet het allemaal wat groter dan kom je zonder twijfel dicht in de buurt.

Binnenin de Touran zal alles ook wat opgefrist worden en moet het terug een plaats worden waar mama en papa rustig kunnen thuiskomen terwijl de kinderen achteraan zichzelf ook kunnen bezighouden met een groot panoramisch zonnedak. Ook de slimme en gebruiksvriendelijke boordcomputer uit het grote VAG materiaalmagazijn zal de overstap maken, terwijl het EasyFold systeem eveneens van de partij zal zijn. Dat was vroeger enkel weggelegd voor de grotere Sharan en zorgt ervoor dat je toelaat om op een eenvoudige manier de 2e en 3e zetelrij volledig plat te krijgen. Schuifdeuren om een gemakkelijke instap te voorzien zit er dan weer niet in. Maar goed, die zorgen toch maar voor een vervelend bestelwagenuitzicht.

Aan benzinezijde krijgen we naar alle verwachtingen in België nog steeds een 1.2-liter of 1.4-liter TSI met een vermogen tussen de 105 pk en 150 pk terwijl de zelfontbranders het doen met een 1.6-liter of 2.0-liter TDI met 95 tot 140 pk. Dankzij het gebruik van het MQB platform kan er ook heel wat gewicht bespaard worden, wat ook zijn positieve invloed heeft op het rijgedrag en verbruik. De BlueMotion technologie zal natuurlijk ook wel bijdragen aan dat laatste.

We verwachten met deze reguliere facelift geen extreem verschil in de prijs, de huidige Tiguan catalogus geeft dus nog steeds een correct beeld. Dit jaar nog verwachten we een officiële aankondiging met een lancering in het dealernet kort erop. De kans is meer dan reëel dat er later ook terug een meer avontuurlijke CrossTouran volgt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...