Opel Astra GTC krijgt 200 pk

Opel Astra GTC 200 pk
Opel verspreidt haar meest recent gelanceerde krachtbronnen verder over het gamma.

In Frankfurt kregen we al een Cascada met 200 pk te zien, maar nu legt Opel deze 1.6-liter turbomotor ook in de Opel Astra GTC. Een stukje krachtiger dan de GTC waar wij mee op stap gingen, maar natuurlijk nog steeds gepositioneerd onder de OPC met 280 pk. De nieuwe krachtcentrale is goed voor een sprint van 0-100 km/u in slechts 7,9 seconden, terwijl de topsnelheid 230 km/u bedraagt. In België beginnen de prijzen voor deze krachtige GTC bij 25.500 euro.

Verder lanceert Opel ook de zuinige 1.6-liter CDTI in het Astra-gamma. Deze zelfontbrander vervangt de 1.7-liter CDTI en is toch koppelkrachtiger: de 1.6 levert 320 Nm en een vermogen van 136 pk, waarmee hij meer dan voldoende vlot voor de dag komt. Het gemiddelde verbruik ging echter omlaag en bedraagt nu slechts theoretisch 3,9 liter/100 kilometer, overeenkomend met een CO2-uitstoot van 104 g/km. Verder werd ook het IntelliLink infotainment-systeem beschikbaar gemaakt voor de Astra, waarmee hij terug volledig up-to-date is.

Opel Astra 1.6 CDTI 136 pk

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...