Officieel: Seat Leon Cupra & SC Cupra

Officieel: Seat Leon Cupra & Cupra 280
Een Seat Leon bezit op zichzelf al iets meer passie en emotie dan de VAG-soortgenoten, maar met de Cupra-versies begint het feest pas echt op gang te komen!

Zowel de Seat Leon Hatchback en Leon SC krijgen de sportieve Cupra-behandeling en zouden in april al in de showrooms moeten staan! Hoofdverantwoordelijke voor de gepeperde eigenheid is de 2.0-liter viercilinder die 265 pk en 350 Nm koppel schenkt aan de Leon, de Coupe doet er nog eens 15 pk bovenop.

Daarmee is de tweedeurs de krachtigste Seat die je kan vinden in de folder, met de DSG-automaat klaar je de nul-tot-honderd-sprint in slechts 5,7 seconden en met een handgeschakelde zesbak doe je er 0,1 seconde extra over! De Hatch doet er nog een fractie van een seconde bij, sowieso geen slechte waarden voor je Spanjaard! De topsnelheid volgt dan wel weer de Duitse norm en werd gelimiteerd op 250 km/u, terwijl het verbruik rond de 6,5 liter benzine ligt. Met een gepast temperament kan dat natuurlijk snel toenemen!

Qua veiligheidssystemen krijgen de Seat Leon Cupra’s ook the full monty, voor de speelvogels is er een mechanisch sper aanwezig én kan de tractiecontrole uitgeschakeld worden, terwijl het chassis ook aangepast kan worden in een nerveuze Cupra-modus. Daarnaast is de wagen ook een goede 50 kilogram lichter dan zijn voorganger, wat zijn rijgevoel toch wel positief moet beïnvloeden.

Visueel gezien krijg je ook een leuke wagen met een scherpere grille, dikke 18″ jetsers en achteraan een dubbele uitlaat. De Cupra SC kan je optioneel zelfs uitrusten met een aeropack dat een hippe diffuser bevat. Het interieur is dan weer heel herkenbaar uit een reguliere Seat Leon. Gelukkig krijgen we wel een sportieve sfeer dankzij rode accenten, een contrasterende kleurstelling voor de interieurbekleding en de Cupra-badges.

Tijdens het Autosalon van Genève in maart zullen we voor het eerst kennis kunnen maken met deze Spaanse gifkikker, omtrent de prijzen werd nog niets meegegeven. We verwachten een kleine €30.000 voor de Hot Hatch en een kleine meerprijs voor de Hot Coupe! Later verwachten we ook nog een Seat Leon ST Cupra, maar dat is nog even toekomstmuziek.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...