Gelekt: nieuwe Subaru WRX STI

Subaru WRX STI 2015
Ook de nieuwe Subaru WRX STI wordt standaard mét strijkplank geleverd!

Afgelopen weekend gaf Subaru nog een teaser, maar na de Lexus RC-F lekt ook deze blitse kikker vroegtijdig op het net. Een grote verrassing is dit gezien de eerdere onthulling van de Subaru WRX niet, maar we zijn toch opgelucht dat Subaru de karakteristieke gouden velgen, de hood scoop en de grote achterspoiler van het historisch belangrijke rallymonster niet verwaarloost. Het World Rally Blue, nog ietsje anders dan het BRZ Blue Mica, is natuurlijk ook van de partij.

De Subaru WRX STI zal volgende week op het Autosalon van Detroit het levenslicht zien met onder de motorkap vermoedelijk opnieuw een 2.5-liter flat-four met zo’n 300 pk en 400 Nm koppel. Vierwielaandrijving lijkt de logische formule gezien de geschiedenis, terwijl we ook nog wel een manuele zesbak verwachten. Maar je weet nooit, misschien neemt ook deze sportwagen afscheid van het traditionele drie-pedalen-werk. (Via: Autoforum.cz)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...