Officieel: Rolls-Royce Ghost V-Specification

Officieel: Rolls-Royce Ghost V-Specification
Een Rolls-Royce Ghost is een toonbeeld van technische perfectie met een heerlijke portie Engelse flair. Dankzij de V-Specification wordt het net dat tikkeltje spannender!

De vele special editions van de instapper binnen het Rolls-Royce gamma zijn al lang niet meer bij te houden, de luxewagenbouwer kan op deze manier perfect tonen dat er (bijna) geen grenzen zijn inzake personalisatie- of uitrustingsmogelijkheden. Met het nieuwe V-Spec uitrustingsniveau krijg je naast specifieke visuele elementen ook een motorische upgrade richting 601 pk (+30). Daarnaast neemt ook het theoretisch verbruik af, van 14,1 liter naar 13,6 liter per 100 rustgevende kilometers terwijl ook de CO2 uitstoot zakt tot slechts 327 g! Naar alle verwachtingen zal er een gefacelifte Rolls Royce Ghost staan op het komende Autosalon van Genève in maart, deze zal logischerwijs dezelfde prestatiecijfers dragen als de nieuwe V-Specification.

Wou je vroeger graag 21″ velgen op je normale Ghost werd je steevast doorverwezen richting de Ghost Extended Wheelbase. Met de V-Spec is dat nu verleden tijd, om de keuze wat te vergroten werden ook alle beschikbare Wraith velgen opgenomen in de catalogus. Voor het handgeschilderde koetswerkkleur heb je de keuze uit 5 opties, allen met een bijzonder sinistere naam zoals Graphite, Black Sapphire, Black Kirsch, Arctic White en Infinity Black. Binnenin zou je als kenner ook direct het verschil moeten zien tussen een reguliere Ghost en een Ghost V-Spec, al kan je in beide gevallen echt niet klagen omtrent de afwerkingsgraad en materialenkwaliteit. Over heel de wagen vinden we voldoende V’s die duidelijk moeten maken aan omstaanders dat je een unieke Ghost bezit. De prijs voor al dit moois: €330.820, waarmee hij nog steeds weggelegd is voor de happy few!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...