Officieel: Mercedes GLA 45 AMG

Officieel: Mercedes GLA 45 AMG
Vergeet de GLA 45 Concept, Mercedes stelt de snelle GLA met AMG-genen voor op het Autosalon van Detroit!

Mercedes is goed bezig met de verjonging van het gamma. Na de succesvolle A-Klasse en de nog knappere CLA-Klasse heeft de GLA telg ook alle troeven in de hand om het te maken! Naast zowel leuke als zuinige motoren zijn er ook AMG varianten te vinden, tot groot jolijt van de vermogende petrolheads onder ons.

De gloednieuwe GLA45 neemt dan ook de krachtbron en aandrijving over van zijn soortgenoten. Een turbogeblazen viercilinder met slechts 2 liter longinhoud en toch capabel om 360 pk en 450 Nm te genereren, downsizing kan anno 2014 ook leuk zijn! De befaamde stoplichtsprint is al voorbij na 4,8 seconden en de topsnelheid ligt naar Duitse normen slechts op 250 km/u, het theoretisch verbruik van de EURO6 krachtbron blijft daarnaast vrij beperkt tot 7,5 liter benzine per 100 km!

Visueel wordt het GLA avontuur in de 45 AMG trim ook nog eens veel spannender dan voorheen! Zo krijgen we een agressieve voorbumper, dikke sideskirts en een brede achterzijde met de een subtiele spoiler. Uiteraard vinden we ook een resem AMG badges terug en roodgeverfde remklauwen. De remschijven zelf zijn ook iets versterkt om de volledige wagen op een korte en vooral veilige afstand tot stilstand te brengen.

Binnenin herkennen we een strak en sportief interieur dat we ook herkennen uit onze eerdere kennismaken met de A45 AMG. Nappaleder, alcantara, koolstofvezel, geborsteld aluminium en rode accenten, het passeert allemaal de revue in dit nieuw scheurijzer uit de AMG stallen.

De wereldpremière voor deze Mercedes GLA 45 AMG is weggelegd voor het Autosalon van Detroit dat op maandag 13 januari zijn deuren opent, jammer genoeg aan de andere kant van de wereld. Tijdens die periode hebben we gelukkig ons eigenste Autosalon van Brussel en Mercedes brengt daar ook meer dan genoeg lekkers mee, al hopen we de GLA45 AMG toch tegen de herfst van 2014 te mogen aanschouwen in het dealernet. Prijsmatig is er nog weinig bekend, maar reken  toch maar op een een stevige som!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...