Impressie: Porsche Cayenne opvolger

Porsche CayenneDe nieuwe Porsche Cayenne wordt niet vóór 2017 bij de dealers verwacht.

Met de komst van de nieuwe Porsche Macan kunnen we meteen ook even vooruitblikken naar de nieuwe Cayenne, al moeten we daar nog even op wachten. De derde generatie van de populaire SUV zou pas het levenslicht zien in 2017, maar deze afbeeldingen tonen alvast hoe hij er zou kunnen uitzien. Zonder twijfel krijgt de nieuwkomer heel wat trekjes mee van de Macan en zal hij gepositioneerd worden als een lichtere, meer high-tech SUV.

Vooraan zullen we vermoedelijk nog steeds de ovale koplampen krijgen, maar de motorkap wordt iets meer vormgegeven zoals zijn kleine broer. De achterste wielkasten worden duidelijk lekker sportief uitgeklopt, terwijl de achterlichten een kleine knipoog zijn naar die van de Panamera Sport Turismo Concept. In het interieur verwachten we een welbekende Porsche-atmosfeer, maar tegen 2017 natuurlijk met alle denkbare -en mogelijk nu nog ondenkbare- gadgets.

Onderhuids blijft de wereld ook niet stilstaan, overal waar mogelijk wordt er op gewicht bespaard. De nieuwe Cayenne zou tot 100 kilogram minder in de weegschaal leggen dan de huidige kolos dankzij een veelvuldig gebruik van lichtgewicht metaalsoorten en composieten. Het platform wordt dat van de nieuwe Audi Q7, de toekomstige Bentley SUV en zelfs de Lamborghini Urus. Torque Vectoring wordt sowieso de standaard, terwijl de performantere modellen als de Cayenne Turbo en Cayenne GTS een instelbare luchtophanging krijgen met PTV Plus, Porsche’s Torque Vectoring met achtersper.

Qua motoren verwachten we een doorontwikkeling van de huidige V6- en V8-exemplaren, maar zeker en vast ook een viercilinder met daarop een grote turbo geschroefd en misschien zelfs elektrohulp. Voor prijzen is het wel heel erg vroeg, maar verwacht een gelijkaardig prijskaartje als vandaag met daarbovenop wat onvermijdelijke inflatie. (Via: AE)

Porsche Cayenne 2017

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...