Autosalon Brussel 2014: Skoda Line-up

Skoda Rapid Spaceback
Skoda is dit jaar te vinden in Paleis 11, waar de Skoda Yeti en de Skoda Rapid Spaceback de hoogvliegers zijn.

Het Skoda-gamma wordt steeds groter en aantrekkelijker, terwijl de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding de kern blijft. Dit jaar lanceerden de Tsjechen onder andere de Skoda Rapid Spaceback, een hatchback gebaseerd op de Rapid Berline die vorig jaar de show stal op de Skoda-stand. Deze Spaceback is een dikke 18 centimeter korter, maar biedt binnenin dezelfde riante ruimte als zijn grotere broer. En ondanks de koffer iets kleiner werd, bereikt hij met 415 liter bagageruimte nog steeds de top in het segment. In België wordt de Skoda Rapid Spaceback aangeboden met keuze uit drie benzine- en twee dieselmotoren, het vermogen gaat van 86 pk tot 122 pk. Er is ook een GreenLine-versie die een gemiddeld verbruik optekent van slechts 3,8 l/100 kilometer. De prijzen van de Rapid Spaceback starten bij 16.990 euro.

Verder is ook de Skoda Yeti volledig nieuw en heeft deze kleine stadsrakker alles in huis om zijn tot nu toe veroverde succes te bestendigen. De wagen krijgt het recentste familiegezicht, een sportieve voorbumper en optioneel zelfs bi-xenon koplampen met LED-strookjes. Hij ziet er een stuk robuuster en stoerder uit dan zijn voorganger! Er zijn ook nieuwe achterlichten en voortaan is de Skoda Yeti beschikbaar in twee versies: één voor de stad en één voor het lichte off-road avontuur. Die krijgt zwarte bumpers en beschermend zijstrips, terwijl de bodemvrijheid bij elk model hetzelfde blijft. Binnenin nam de ruimte toe voor zowel de passagiers als in de koffer, waar vanaf nu plaats is voor 405 liter bagage. Onder de motorkap varieert het vermogen van 105 pk tot maar liefst 170 pk uit de 2.0-liter TDI. Zowel voor- als vierwielaandrijving is beschikbaar, terwijl afhankelijk van de motorisatie naast een manuele zesbak ook voor een automatische DSG-transmissie kan gekozen worden. Prijzen voor de nieuwe Yeti starten vanaf 18.200 euro.

Andere blikvangers zijn de nieuwe Octavia en de extra krachtige Octavia RS, die zowel als benzine als diesel te verkrijgen is. De 2.0 TSI levert maar liefst 220 pk en brengt je binnen de 7 seconden naar 100 km/u, de 184 pk uit de 2.0-liter TDI doen hetzelfde kunstje in 8,1 seconden. Weliswaar is dit de ware kilometervreter, gezien het verbruik relatief tot zijn vermogen enorm laag blijft. Een rijtest met beide wagens lezen jullie binnenkort op onze website! Maar verder zullen ook de vernieuwde Skoda Superb en de kleinere leden van het gamma aanwezig zijn: de Fabia, Roomster en de Citigo. Een volledig overzicht van de tentoongestelde wagens vinden jullie hieronder.

 • Citigo 5-deurs Elegance 1.0 MPI 44 kW (60 pk) GreenTec
 • Fabia Hatchback Monte Carlo 1.2 TSI 63 kW (86 pk)
 • Fabia Hatchback Go Plus 1.2 HTP 44 kW (60 pk)
 • Fabia Combi Scout 1.2 CRTDI 55 kW (75 pk)
 • Roomster Ambition 1.6 CRTDI 66 kW (90 pk)
 • Rapid Ambition 1.2 TSI 63 kW (86 pk)
 • Rapid Spaceback Ambition 1.4 TSI 90 kW (122 pk) DSG-7
 • Rapid Spaceback Elegance 1.6 CRTDI 66 kW (90 pk)
 • Octavia Berline Ambition 1.6 CRTDI 81 kW (110 pk h) GreenLine
 • Octavia Combi Elegance 2.0 CRTDI 110 kW (150 pk) DSG
 • Octavia Combi RS 2.0 CRTDI 135 kW (184 pk) DSG
 • Yeti Ambition 1.6 CRTDI 77 kW (105 pk) Greentec DSG-7
 • Yeti Elegance Outdoor 2.0 CRTDI 103 kW (140 pk) 4×4
 • Superb Berline Ambition 1.4 TSI 92 kW (125 pk)
 • Superb Combi Ambition 1.6 CRTDI 77 kW (105 pk) GreenLine
 • Superb Combi Elegance 2.0 CRTDI 125 kW (170 pk) 4×4 DSG

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...