Autosalon Brussel 2014: Kia Line-up

Autosalon Brussel 2014: Kia Line-up
Bij Kia staat op het Autosalon van Brussel 2014 de vernieuwde Soul en de opgefriste Optima het meest in de spotlights!

De vorige Soul had zo zijn specifieke fanboys, maar de overgrote meerderheid kon het niet zo vinden voor de unieke styling. Gelukkig zagen we in 2012 een leuk Track’ster Concept dat de voorbode gaf voor een verdienstelijke tweede poging voor de Soul. Meer Europees en daardoor dus betere materialen voor het interieur, vele personalisatiemogelijkheden voor de buitenzijde en een meer overtuigend weggedrag. De nieuwe Kia Soul staat op het platform van de nieuwe Cee’d en neemt daarvan ook de meeste motoren van over, zowel benzine- als diesels met handbak of een automatische transmissie.

Daarnaast vinden we ook de gefacelifte Optima terug met een prominente plaats op het Autosalon van Brussel! Het vorige model was eigenlijk enkel voor de Amerikaanse markt, maar geraakte hier toch aan wal, zowel met reguliere krachtbronnen als een Hybrid! Maar de styling neigde toch misschien net dat tikkeltje teveel naar de Verenigde Staten, dus komt Kia vrij snel al met een facelift voor de Europese variant. Iets betere en scherpere afwerking in het interieur, een scherpere voorbumper met LED dagrijlichten zoals we al zagen op de Cee’d GT een licht gewijzigde achterzijde. Daarnaast werd zelfs de rijbeleving meer afgesteld op onze noden, zo komen trillingen en het motorgeluid minder naar voren dankzij betere geluidsisolatie!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...