Autosalon Brussel 2014: Bentley Line-up

Autosalon Brussel 2014: Bentley
Bentley viert op het Autosalon van Brussel de Europese première van de Mulsanne Limited Edition terwijl de Continental GT V8 S Convertible ook z’n opwachting maakt op het Belgische grondgebied!

Met een reguliere Bentley Mulsanne heb je sowieso geen reden tot klagen, je vertoeft namelijk in een van de meest comfortabele limousines met een sterk luxueus karakter. Een beetje zoals dat andere luxemerk uit Engeland, maar net dat tikketje beschaafder en minder schreeuwerig. De gelimiteerde Mulsanne zal extra uitblinken in een uniek interieur met een historische relevantie, iets wat we al vaker zagen passeren bij heren uit Crewe!

Desondanks we hier te maken hebben met een van de meest statische wagens moet je niet onderdoen voor de meer op technologie gerichte Duitsers. Indien gewenst kan je zelf een hotspot of volwaardige iPad houders laten installeren. Qua motorisatie ben je nog steeds aangewezen op de turbogeblazen 6.75-liter V8 die in staat is om 512 pk en een volle 1.000 Nm te genereren, een vernieuwde achttraps automatische versnellingsbak zorgt op zijn beurt voor een silky smooth weggedrag. Een opvolger voor de legendarische Bentley Azure in de vorm van een Mulsanne Convertible zit er voor de moment niet in, dus moeten we het doen met deze gelimiteerde edities!

Iets sportiever wordt het met de New Continental GT V8 S Convertible die voornamelijk de zonnekloppers deze zomer moet gelukkig maken. De V8 loopt met zijn 616 pk bijna even vlot als de grote W12 en is bovendien veel fiscaal interessanter, gezien de populariteit van de Continental GT kan de Convertible ook zeker en vast rekenen op heel wat interesse, mocht het weer aan de Belgische kust nu gewoon net iets zonniger zijn..

De nieuwe Bentley Flying Spur verloor het Continental tussenvoegsel maar niets van zijn klassieke lijnenspel. Met twee extra deuren net ook dat tikkeltje praktischer in dagdagelijkse omgang, al mag je toch al gaan denken aan een chauffeur indien je een wagen van dit kaliber op je oprit kan parkeren!

Alle merken die onder de noemer “luxe, sportwagens of prestige” vallen zijn mooi gegroepeerd in Paleis 12, de place 2 be dus voor elke autoliefhebber!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...