Officieel: Audi Sport Quattro Laserlight Concept

Audi Sport Quattro Concept Laserlight
Audi zal op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas deze Sport Quattro met laserlichtjes voorstellen.

Deze Audi Sport Quattro Concept ligt bekend op het netvlies, de wagen werd immers voorgesteld op het Autosalon van Frankfurt in 2013. Nieuw zijn echter – zoals de naam ook weggeeft – de matrix LED koplampen waarmee de wagen is uitgerust. Audi kan immers niet achterblijven op BMW, die niet zo lang geleden deze gelijkaardige technologie nog even in de schijnwerpers zette met haar nieuwe i8.

De matrix-lichten bestaan uit twee trapezoïdale elementen, waarbij de buitenste het zogenaamde dimlicht voortbrengen en het binnenste een laserlicht voor de grootlichten produceert. Volgens Audi hebben de laser high-beams maar liefst drie keer de lichtsterkte van reeds hoogtechnologische LED high-beams. Ze moeten de bestuurder in staat stellen maar liefst 500 meter over het wegdek te snuisteren.

Verder heeft de Audi Sport Quattro Laserlight Concept een modern grijs interieur en een driedimensionaal display, dat aangestuurd wordt door een state-of-the-art Tegra 30 processor van Nvidia. Onder de motorkap ligt nog steeds een plug-in hybride aandrijflijn bestaande uit een 4.0-liter V8 turbomotor en een schijfvormige elektromotor. Gecombineerd goed voor zo’n 700 pk en 800 Nm, een sprint van 0-100 km/u in 3,7 seconden een topsnelheid van 305 km/u. Inderdaad, hybride rijden hoeft helemaal niet saai te zijn!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...