Autosalon Brussel 2014: Abarth Line-up

Abarth 500 50th Anniversary
Abarth stelt op de Heizel maar al te graag de 595 50th Anniversario en Punto Serie Limitata voor aan het Belgische publiek!

Abarth is niet de meest verkopende telg binnen de Italiaanse familie in België, maar toch kon de Schorpioen steeds meer en meer mensen overtuigen van hun sportieve innerlijk. In 2013 slaagde men er zelfs in om 10% meer Abarth’s te verkopen ten opzichte van het jaar voordien, maar liefst 413 wagens vonden een enthousiaste koper bij een van de 8 officiële verkoopspunten én nog eens 5 service points. De Abarth 500 blijft de populairste telg, al werden er toch ook 100 Abarth Punto’s verkocht!

Van de gelimiteerde 50 Anniversario zijn er slechts 299 exemplaren beschikbaar voor de hele wereld, maar gezien de populariteit in de BeLux voor deze wagens komen er maar liefst 19 naar onze regio! We zagen de wagen al op het Autosalon van Frankfurt naast de inspiratiebron himself, een originele Fiat 595 Abarth uit een lang vervlogen tijdperk. Je herkent deze leuke bolides aan hun historische paintjob, een handmatig geschilderde badge, stoere 17″ velgen met een rode afwerkingsrand en uiteraard het heerlijke Record Monza uitlaatsysteem! Motorisch krijg je 180 pk uit de befaamde 1.4-liter T-Jet motor die het liefst boven de 3.000 tr/min vertoeft! De voorgestelde prijs bedraagt hier €34.990, maar misschien kan je nog iets regelen in Paleis 9!

Van de Abarth Punto Serie Limitata zijn er dan slechts 68 exemplaren beschikbaar, wat de exclusiviteit serieus verhoogt! Dankzij de extra deuren en de grote(re) koffer is de Punte net iets meer bruikbaar dan zijn kleine Cinquecento broer zonder te moeten inboeten op rijplezier! De interessante basisuitrusting bedraagt onder meer automatische airco, het Blue&Me systeem en de perfect zittende Sabelt sportzetels.

Visueel herken je de Serie Limitata aan de unieke striping die doorloopt over de hele wagen. Bij een verhoogde aankoopintentie krijg je de keuze uit een 1.4-liter MultiAir Turbo met 163 pk (€21.200) of de EsseEsse versie met 180 pk (€22.800), bij deze laatste krijg je met het 18″ lichtmetaal leuke velgen in een maatje groter dan de meer fiscaal vriendelijke Abarth Punto!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...