Autosalon Brussel 2014: Renault Line-up

Autosalon Brussel 2014: Renault Line-upOp de stand van Renault vinden een wereldprimeur terug voor het Autosalon van Brussel: de Mégane Coupé Cabriolet!

Traditiegetrouw sleuren de Fransen het complete gamma mee naar de Heizel om daar zoveel mogelijk geïnteresseerden te overtuigen met behulp van de Franse bescheidenheid! Naast heel wat bekende modellen zijn er ook enkele leuke nieuwigheden zoals de dakloze Mégane! Nadat de Berline, Coupé en Grandtour broertjes hun prèmiere al kregen op het Autosalon van Frankfurt krijgt Brussel nu de Renault voor de zonnekloppers. Als je nu al een bestelbon tekent kan je deze zomer al genieten van de Mégane CC!

Daarnaast vinden we ook een graag geziene gast terug, namelijk de F1 bolide waarmee Vettel in 2013 de wereldtitel voor de zoveelste keer binnenhaalde! Het Red Bull team rijdt al sinds jaar en dag met krachtbronnen van Renault waardoor ze oprecht fier mogen zijn op hun bijdrage aan de titelwinst. Aangezien het tijdperk van de V8’s afgelopen is en het volgende seizoen gekozen werd voor turbogeblazen V6’en is het misschien wel de laatste keer dat je zo’n beest kan aanschouwen? Nog meer F1 geweld vind je bij de Twizy Renault Sport F1, als je dacht dat het niet gekker kon na een gewone Twizy moet je zeker eens een blik gaan werpen op deze vernufte creatie!

Renault bracht bovendien ook nog het Initiale Paris Concept mee dat we al zagen in Frankfurt, over enkele jaren moeten we een nieuwe Espace krijgen die designtrekjes van deze futuristische Renault zal overnemen. Momenteel nog een bijzonder abstract verhaal, maar zo gaat dat nu eenmaal in de automobielwereld! Tekenaar van dienst is Laurens van den Acker, een succesvolle Nederlandse autodesigner die in de laatste jaren bij Renault een bijzonder mooi portfolio wist uit te brengen!

Ook het elektrische gamma van Renault staat extra in de kijker op het nakende Autosalon van Brussel. Naast de Twizy Cargo die de 2e zitplaats inruilde voor een bagagecompartiment van 156 liter of 75 kg vinden we voornamelijk veel ZE – Zero Emission, nul uitstoot – modellen. De Kangoo Z.E. is de beste vriend in wording voor de milieuvriendelijke beroepsgebruiker, de Fluence Z.E. doet hetzelfde voor de berlineliefhebbers terwijl de ZOE misschien wel dé meest bereikbare elektrische auto van het moment is. Om de laatste twijfels weg te werken biedt Renault een unieke actie aan waarbij je 9 maanden te kans krijgt om de wagen in te ruilen voor Renault met een conventionele krachtbron. De perfecte kans om in levensechte omstandigheden na te gaan of een elektrische aandrijving misschien wel (n)iets voor jou is!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...