Zien we Ferrari binnenkort terug op Le Mans?

Ferrari LaFerrari's worden eindelijk geleverd
Nu de leveringen van de Ferrari LaFerrari goed gestart zijn zouden de Italianen uit Maranello hun pijlen wel eens op de legendarische Le Mans race durven richten.

De heer en meester bij Ferrari, Luca di Montezemolo, liet te verstaan dat een terugkeer van het befaamde sportwagenmerk uit Maranello aan de legendarische 24 uur race van Le Mans nog niet zo’n slecht idee is. Sinds 1973 bleef Ferrari officieel weg uit de hoogste Le Mans klasse, al heeft het sindsdien wel voldoende overwinningen weten te behalen in bijvoorbeeld de GTE Pro klasse of met hun eigen 458 Challenge divisie.

Le Mans wordt al sinds jaar en dag aanzien als dé koninginneklasse naast het Formule 1 gebeuren en Ferrari wil meer dan ook aanwezig zijn in deze raceklasse. Aangezien de F1 volgend jaar beroep doet op een nieuwe 1.6-liter V6 mét turbo moet er heel wat kostelijke ontwikkeling gebeuren. Aangezien de wagens in de LMP1 klasse met een soortgelijke krachtbron moeten rijden kan het ontwikkelingsbudget tweemaal gebruikt worden om resultaten te boeken. Zelfs driemaal als de volgende generatie California een turbogeblazen V6 krijgt, al zijn we zo ver nog niet.

Een officieel Ferrari fabrieksteam bereikte in het verleden alvast 9 keer als eerste de finish in het Franse gehucht en komt daarmee net achter Porsche (16x) en Audi (12x). Voor diverse autoconstructeurs zoals Jaguar (7 overwinningen) en Bentley (6x) kan een deelname naast publiciteit ook een invloed hebben op de ontwikkeling van straatlegale sportwagens. Porsche zegde alvast toe voor het LMP1 gebeuren op Le Mans terwijl Audi al jaren aanwezig is, Ferrari bezint dus beter alvorens het begint aan dit avontuur! Een knalprestatie op de Nürburgring met de LaFerrari zou alvast al een grote stap in juiste richting zijn.

Zien we Ferrari binnenkort terug op Le Mans?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...