Autosalon Brussel 2014: Subaru Line-up

Subaru Outback X
In Paleis 9 staan de crossover modellen van Subaru in de schijnwerpers.

Ook Subaru mocht niet ontbreken op het 92ste Autosalon van Brussel, de meesters der symmetrische vierwielaandrijving staan in Paleis 9. De focus ligt dit jaar op de bestaande crossover modellen zoals de Subaru XV, de Forester en de Outback. Van dat laatste model worden er wel twee speciale edities voorgesteld: de Outback X en de Outback S.

De Outback X vertoont sterke overeenkomsten met de Outback voor de Amerikaanse markt en onderscheidt zich van de normale versie door onder meer donkere koplampen en grille, donkergrijze lichtmetalen wielen, dorpelverbreders en een forse dakdrager. De Outback S daarentegen kenmerkt zich door zijn dakrails met zilveren accenten, donkergekleurde koplampunits en grille, zijn bumpers en zijschorten in carrosseriekleur en elegante velgen. Dit is meer de stads-SUV, terwijl de Outback X de ruige jongen van het gezelschap is.

Naast deze terreinridders brengt Subaru ook de heerlijk gebalanceerde BRZ mee en de immer opvallende WRX STI. Niet deze gebaseerd op de nieuwe WRX, maar wel de oude bekende met 2.5-liter onder de motorkap. Met 300 pk sprint deze hooligan van 0 naar 100 km/u in slechts 5,2 seconden. De Subaru BRZ is met zijn 2.0-liter atmosferische boxer en 200 pk iets braver, maar was veruit de leukste wagen die ondergetekende in 2013 reed.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...