Autosalon Brussel 2014: BMW Line-up

Gelekt: BMW M3 Sedan & M4 Coupe
Naast het volledige gamma komt BMW naar het Autosalon met maar liefst 4 Europèse premières! Zo zien we de 2-Reeks Coupé, de 4-Reeks Cabrio én de nieuwe M3 & M4 binnenkort schitteren op de Heizel!

BMW heeft in de laatste jaren een resem nieuwe modellen op de markt gebracht om zo iedereen een passende wagen aan te kunnen bieden. Van leuksturende stadswagens tot grote Touring’s voor de hondenliefhebbers ons, maar net zo goed een Sports Activity Coupé zoals de X6. Daarnaast brengen de heren uit Beieren ook rasechte sportwagens aan de man, het zal ons dan ook niet verwonderen dat de nieuwe BMW M3 Berline en M4 Coupé misschien wel dé toppers worden van het Autosalon van Brussel.

Nadat de vorige M3 zich tegoed deed aan die krachtige 4.0-liter V8, keert de nieuwe generatie M3/M4 terug naar hun legendarische roots met een drieliter zes-in-lijn. Niet getreurd, de prestaties blijven meer dan voldoende: met 431 pk en 550 Nm koppel doe je alvast beter dan de vorige M3, voor de ecoridders onder ons geven we ook graag mee dat de M3 Berline en M4 Coupé tot 25% zuiniger rijden! BMW geeft de kopers ook de keuze qua transmissie, zo kan je zelf schakelen en zo binnen 4,3 seconden vanuit stilstand 100 km/u bereiken. Vertrouw je liever op een computer, dan staat de M DCT-automaat je bij en klaart hij diezelfde klus in slechts 4,1 seconden! De topsnelheid ligt eveneens traditiegetrouw op 250 km/u. Omtrent het design en het krachtige voorkomen kunnen we gerust een rijtest of 4 schrijven, langsgaan op de BMW stand en even staan watertanden is bij deze voor iedereen verplichte koek!

Desondanks de winter nog maar net gestart is, kijkt BMW al graag naar de komende zomer. Een nieuwe 4-Reeks Cabrio lijkt volgens hun de ideale partner, qua vermogens heb je nu alvast de keuze tussen 2 benzinevarianten (435i & 428i) en 1 diesel (420d)! Om de wagen ook in onze contreien bruikbaar te maken, verkoos BMW wederom een hardtop. Hiermee stijgt de bruikbaarheid als de temperatuur niet echt meewilt. Ook bij de BMW 4-Reeks Cabrio heb je niets tekort qua technologie, comfort of rijplezier!

Met de nieuwe type-aanduiding van BMW was er ook nood aan een even nummer als tegenhanger voor de 1-Reeks modellen. Deze nieuwe 2-Reeks Coupe brengt naast premium rijplezier ook nog eens dynamische kwaliteiten, esthetische aantrekkingskracht en emotionele uitstraling aldus het persbericht. Wij onthouden voornamelijk de sportieve inborst en de bereikbaarheid, zo is er namelijk keuze uit 3 diesels (218d, 220d, 225d) en 2 benzinemotoren (220i en M235i). Deze laatste is ongetwijfeld dé parel van de nieuwe 2-Reeks Coupé en indien dat toch nog een (financiële) brug te ver is, kan je wat snuisteren in de M Performance Parts catalogus om zo je Bimmer wat aan te kleden!

Naast diverse productiemodellen vinden we in Brussel ook een BMW Concept X4 die ons warm moet maken voor een kleinere broer van de X6. Momenteel nog in concepttrim en dus iets te exotisch, maar het lijnenspel en afmetingen zouden we toch nog in 2014 mogen terugzien zonder de Concept term. Gezien de huidige populariteit van SUV’s en crossovers lijkt de toekomstige X4 alvast een gouden toekomst tegemoet te gaan!

Als partner van de Rode Duivels heeft BMW ook een aandeel in het succesverhaal van onze jongens op het voetbalveld. Daarom wordt er een 1-Reeks Red Devils Editon gelanceerd met naast een rijkelijke basisuitrusting ook nog eens een handtekening in het stuurwiel van de Rode Duivels! Een must voor de fanboys om onze Duivels te steunen tijdens hun avontuur in Brazilië!

Last but not least vinden we ook de elektrische BMW i modellen terug op het Autosalon van Brussel. De kleine i3 kennen we al van deze zomer in Knokke en van onze eerste kennismaking in Amsterdam, daarnaast is er ook een plaatsje in de spotlights gereserveerd voor de sportieve i8! Jammer genoeg is deze al een tijdje uitverkocht, maar misschien kan je nog wel iets regelen. Alvast 50 exemplaren vonden een eigenaar in België, de elektrische opmars heeft duidelijk een 2e adem gevonden met de komst van het BMW i submerk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...