Autosalon Brussel 2014: Mercedes line-up

GLA Mercedes Autosalon Brussel 2014 Mercedes beschikt op het autosalon van Brussel over bijna 5.000 m² en pakt onder meer uit met de fonkelnieuwe Mercedes GLA en Mercedes S-Klasse.

De nieuwe GLA-Klasse bouwt verder op het succes van de Mercedes A-Klasse en CLA-Klasse, maar staat iets hoger op z’n poten. Meer en meer is het namelijk een trend om met een semi off-roader rond te rijden en ook Mercedes, dat voorheen vooral grote SUV’s maakte, speelt hierop in. De GLA krijgt ongeveer hetzelfde interieur als de A-Klasse en CLA-Klasse en dat kunnen we alleen maar toejuichen! Benzinerijden kan vanaf een 1.6 liter grote vierpitter met 156 pk terwijl de instapdiesel 2.2 liter slagruimte krijgt en 136 pk produceert. De meest krachtige motor van het gamma krijgt 211 pk. Prijzen beginnen bij €28.800, al valt daar op het autosalon ongetwijfeld iets van af te doen.

Naast de GLA-Klasse zet Mercedes ook sterk in op haar nieuwe vlaggenschip: de Mercedes S-Klasse. Dit model weet luxe en technologie op een voorheen ongekende manier te combineren en beschikt – als je een V8-motor aanschaft – over het MAGIC BODY CONTROL systeem dat alle oneffenheden in het wegdek moeiteloos wegfiltert. Verder bestaat het dashboard uit 2 grote displays waarmee zowat alle mogelijke informatie beschikbaar is voor de bestuurder. Achteraan is het dan weer prinsheerlijk vertoeven in 2 luxezetels. De beginprijs bedraagt hier €80.465.

Naast de rest van het Mercedes-gamma, vinden we ook sportieve modellen terug. Die krijgen allemaal het label “AMG” opgespeld. De belangrijkste nieuwigheden hier zijn de CLA45 AMG, de E63 AMG 4MATIC S en S63 AMG 4MATIC. Voor de gelegenheid werd ook de G-Klasse met AMG-badge van stal gehaald. Wie het wat milieuvriendelijker wil, kan een kijkje nemen naar de A180 en B180 CDI BE Edition.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...