Autosalon Brussel 2014: Land Rover line-up

Range Rover long wheelbase
Land Rover neemt vooral nieuwigheden van Range Rover mee naar het Autosalon van Brussel. De topper is ongetwijfeld de Range Rover LWB met lange wielbasis.

Wie rijker is dan de zee diep, heeft soms te kampen met zogenaamde First World’s problems. En één ervan zou kunnen zijn dat je niet genoeg beenruimte hebt in je nieuwe Range Rover. Fear no more, want Range Rover beschikt vanaf heden over een Range Rover met verlengde wielbasis. Dat model groeit 20 cm in de lengte waardoor niet alleen de beenruimte groeit, maar ook de achterste stoelen 8° meer kunnen kantelen dan de reguliere Range Rover. Cijfers waar wij niet direct wild van worden, al is er ongetwijfeld toch een markt voor dergelijke extravaganties.

Range Rover zet verder in op hybride technologie en toont ons de Range Rover en Range Rover Sport Hybrid. Beide modellen krijgen een 3.0 liter grote V6 dieselmotor aangemeten die samen met een elektromotor zorgt voor een totaal vermogen van 340 pk en 700 Nm. Voldoende voor een hardcode potje off-roaden én een sprint van nul naar honderd in 6,9 seconden. Dat de CO2-uitstoot neerkomt op 169 gram per km en verbruik amper 6,4 liter bedraagt, is mooi meegenomen.

Naast deze speciale modellen komt er ook nog een speciale Defender langs op de Brusselse stand en vinden we het gehele gamma van Land Rover. Voor Range Rover zijn dat de Range Rover, de Range Rover Sport en de Evoque – modeljaar 2014. Land Rover neemt de Defender, Discovery en Freelander mee.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...