Autosalon Brussel 2014: Jaguar line-up

Jaguar F-Type autosalon Brussel 2014
Jaguar herleeft volledig en dat merken we ook op de Brusselse beursstand. We zien hier als Europese première de Jaguar F-Type Coupé die schittert naast de C-X17 Concept Car.

Jaguar maakte vorig jaar de goede zet van de Jaguar F-Type Cabrio te lanceren net voor de zomer eraan kwam. We gingen er deze zomer mee op pad en keerden met een glimlach tot ver achter onze oren terug. Nu lanceert het merk met de sportieve kat de Jaguar F-Type Coupé. Dankzij zijn gespierd afgelijnde daklijn is de wagen niet alleen aerodynamisch, maar beschikt hij ook over een grotere koetswerkstijfheid. Plezier in de bochten gegarandeerd.

Onder de motorkap is het kiezen tussen een V6 met 340 pk, een V6 S met 380 pk en een 5.0 liter grote V8 R met 550 pk. Leuk om weten is dat de V6 S een mechanisch slipdifferentieel krijgt, terwijl de V8 R met een elektronische variant wordt uitgerust. De topsnelheid van die laatste komt neer op 300 km/u. Bliksemsnel dus, die F-Type Coupé. En voor een minimumprijs van €68.800 de jouwe.

Wat je nog niet kan kopen, maar wel aanwezig is op de Brusselse stand, is de Jaguar C-X17. Deze conceptcar is de voorbode voor een SUV die binnenkort (anno 2015) in de showroom van Jaguar moet gaan staan. Momenteel is de wagen uiteraard nog zeer futuristisch aangekleed, in de toekomst verwachten we een iets meer productieklaar model, met minder toeters en bellen. Al zal het uiteindelijke productiemodel – Jaguar kennende – best wel spannend en vernieuwend zijn.

Als laatste brengt Jaguar nog een toetje mee in het gamma van de XF Sportbrake. Wat dat toetje exact is, willen ze bij de importeur nog niet kwijt, wij kunnen alleen maar hopen dat de achtervoegsels “R-S” opduiken in Brussel. Want dat zou willen zeggen dat we niet alleen een wereldpremière te zien krijgen, maar tegelijkertijd ook 550 pk. Naast de bovenvermelde nieuwigheden staat uiteraard het volledige gamma van Jaguar op de beursstand.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...