Video: BMW laser koplampen

BMW Laser Light i8
BMW geeft een woordje uitleg over haar nieuwste laserlichten.

Halogeenlampen, Xenon of LED? Allen opnieuw voorbijgestreefd door een nieuwe lichttechnologie: lasers. De technologie op zich is vanzelfsprekend niet nieuw, maar BMW is toch de eerste constructeur die ze op een productiemodel lanceert. Audi zal ze binnenkort ook gebruiken tijdens de 24-uren van Le Mans op haar R18, maar bij BMW bestel je ze gewoon optioneel op je nieuwe i8.

Laser koplampen produceren een gefocuste lichtstraal die tweemaal zo ver reikt als conventionele koplampen. Bovendien zijn ze ook lichter qua constructie en tot 5 keer helderder. In de video wordt de werking niet specifiek besproken, maar essentieel gaat het om blauw licht uitgestraald door lasers dat via fosfor wordt omgezet in wit licht. De laserlichten hebben een output van ongeveer 170 lumen, zo’n 70 lumen meer dan LED-lichten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...