Spyshots: Gigantische MINI gespot in Duitsland

Groenlicht Mini Countryman 2015 (8)
MINI is al lang niet meer zo mini als vroeger. Nu lijken ze zelfs zeer groot te worden, aldus deze spyshots.

Waar de huidige Clubman nog één onpraktische (of toch praktische?) halve nooddeur heeft aan de passagierszijde van de wagen, ziet het er naar uit dat de 2015 MINI Clubman twee volwaardige achterportieren gemonteerd krijgt. Ofwel is dit een model dat nog boven de Clubman gepositioneerd zal worden. De eigenaar van MINI, BMW, is alleszins goed in het creëren van modellen en het vullen van niches. Het geeft bovendien toe dat het binnen MINI een grotere variatie aan modellen wil aanbieden. De kofferdeuren blijven wel twee afzonderlijke horizontaal openende portieren zoals bij de huidige Clubman ook het geval is.

Deze MINI zal hoogstwaarschijnlijk geleverd worden met dezelfde motoren zoals de gewone MINI. Zoals de 1.5-liter driecilinder benzinemotor met 136 pk en 220 Nm koppel, de driecilinder diesel met 116 pk en 280 Nm koppel en in het S-model verwachten we een 2.0-liter met 192 pk. Een slimme zet? Of gaat het eerder de foute kant op met MINI? (via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...