Skoda SUV in 2016

Skoda SUV 2016
Skoda lanceert haar eerste echte SUV in 2016, gebaseerd op de Volkswagen CrossBlue.

Ja hoor, Skoda heeft eigenlijk al een ‘SUV’ in de rekken liggen, de Skoda Yeti werd zelfs SUV van het jaar in 2010! Maar eerlijk, naast een Volkswagen Tiguan of zeker een Volkswagen Touareg ziet die er maar klein en braafjes uit. Size matters, dus komt Skoda in 2016 met een ware SUV op Volkswagen’s MQB-platform (hebben ze wel nog een ander?) en gebaseerd op de CrossBlue Concept.

Volgens Winfried Vahland, hoofd Skoda, zal de lancering pas voor 2016 zijn, maar een eerste glimp kunnen we misschien wel eind volgend jaar al opvangen in Parijs. De Skoda wordt zo’n 4,6 meter lang en zal zowel aangeboden worden als vijfzitter en zevenzitter. Klanten zullen bovendien de keuze hebben tussen voorwielaandrijving of vierwielaandrijving, terwijl de topmotorisatie niet groter wordt dan een 2.0-liter viercilinder. Een dieselhybride behoort ook tot de plannen. (Via: Autocar)

crossblue coupe concept0001

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...